Tanfolyamok
Közelgő Tanfolyamok:
Budapest, Carina Ház
2023 február 25-26.
2023 március 25-26.
2023 április 29-30.
Balaton, Dörgicse
2023 június 2-4. (MEGTELT)
2023 június 5-7.

2021. november 13 - 14

Carina Ház Batik Tanfolyam

Ezen a tanfolyamon a tsanting és az akvarel használata mellett a technikai tudás elmélyítésére fordítottuk a legtöbb időt. Baliról hozott authentikus motívumokat, hitvilágukhoz kötődő szereplőket festettünk a már gyakorlott résztvevőkkel. A kezdő festőknek az alapvető fogások megtanítása után egy indonéz motívumokkal díszített kendő elkészítését tanítottam meg.

2021.  június 10 - 13|

Dörgicse, Batik Tanfolyam


Az időjárás is kegyes volt hozzánk, tökéletes volt festeni, e-bikeozni, esténként pedig egy könnyű vacsorára beülni a Dobosi Bio Pincegazdaság éttermébe. Köszönjük a Casa Jamón vendégszeretetét ahol mindenben a legmagasabb szintű kiszolgálást kaptuk. Reggelire házisajtok, szalámik sok zöldséggel, kovászos kenyérrel és frissen facsart narancslével. Az elhelyezés kényelmes, az ágynemű finom, illatos a panoráma pedig elbűvöl minden alkalommal. 
FÉNYKÉPEK >>

2021. április 30 - május 2|

Egerszalók, Angyalosház Batik Tanfolyam

Egy igazi feltöltődős, énidős hétvégén voltunk Egerszalókon. Négyen először próbálták ezt a csodálatos technikát, hárman pedig már évek óta festenek velem.  Voltak akik párnahuzatot készítettek mert még ismerkedtek a viaszbatikkal, de a harmadik nap végére már ők is elhatározták, hogy legközelebb egy igazi képet fognak festeni. A jó hangulatról még a vendéglátó házigazdáink is gondoskodtak, akik első estén sódomb túrára vittek, ahol megcsodálhattuk Magyarország egyik legszebb természeti képződményét. Legközelebb már a wellnest is kipróbálhatjuk az éjszakai fűrdőzéssel összekötve. Másik esténket pedig a St. Andrea borászat pincetúráján és borkóstolásán töltöttük. A sommelier aki vezette a túrát ugyanolyan lelkesen és elhivatottan beszélt a borokról mint én szoktam az indonéz batik viaszfestésről.
FÉNYKÉPEK >>

2019.  november - december|

Koszovói Tanfolyam


2019 novemberében két hetet tanítottam Koszovóban, a Women for Women Nemzetközi Szervezet megbízásából. Ott, tíz pristinai hölgynek tanítottam meg a batik festés alapjait.

2019. március 1

Indonéz Batik Tanfolyam

Ezen a tanfolyamon a tsanting és az akvarel használata mellett a technikai tudás elmélyítésére fordítottuk a legtöbb időt. Baliról hozott authentikus motívumokat, hitvilágukhoz kötődő szereplőket festettünk a már gyakorlott résztvevőkkel. A kezdő festőknek az alapvető fogások megtanítása után egy indonéz motívumokkal díszített kendő elkészítését tanítottam meg.

2019. január 14

Klimt Tanfolyam


Ez a tanfolyam többről szólt mint egy ikonikus mestermű reprodukciója. Itt a részvevők saját érzéseiket saját belsőjüket képezték le a batik vászonra. 

2019. november 18|

Viasz Festés Selyemre


A viaszbatik selyemre - varázsbatik. A batik technikával készült alkotások egyébként is különlegesek, misztikusak, varázslatosak - a selyemre készült viaszbatik munkák pedig ezen felül finomak, fényesek, gyönyörűsűgesen színesek is.
Kiállítások
2022. június|

Dürnsteini Apátság Kiállítás


2022 júniusában, láthatták az érdeklődők legújabb viaszbatik festményeimet az ausztriai Dürnstein Apátság főépületében.

2021. december 9 - 2022. január 20.|

Generációk kiállítás a Bácskai Kultúrpalotában, Baján


A Generációk Kiállítást következő állomása Baja, ahol a kiállításunk megtekinthető a Bácskai .

2021. július 10-31|

Skarupka Szabó Christina és Skarupka István Generációk című kiállítása Dörgicsén, a Balaton-felvidék gyöngyszemén.

ÓL GalériaÖrömmel mutatjuk be legújabb képeinket amiket a lezárás hónapjaiban készítettünk.

2020. október|

Generációk


A Generációk Kiállítást a miskolci MUPA csarnokban tartottuk édesapámmal Skarupka Istvánnal aki olajfestési technikát használ. Ez volt a második kiállítás ahol együtt mutattuk be festményeinket.

2019. március|

Skarupka Szabó Christina és Skarupka István kiállítása Debrecenben


Az utóbbi két évben nagy népszerűségnek örvendnek az olajfestő édesapámmal szervezett  bemutatónk. Ez a kiállítás a Debreceni Orvostudományi Egyetemen került megrendezésre.

2018. október|

Parallax Art Fair, London


2018 őszén az a megtiszteltetés ért, hogy London, Chelsea Városházán mutathattam be batik technikával készült festményeimet. 
Utazások
2019. január - február|

Chile


2020-ban egy hónapot töltöttem Chilében Catalina Espina a híres batikművész meghívására akivel sok tapasztalatot osztottunk meg egymás művészeti technikáiról.

2019. február|

Bali


Háromszor töltöttem egy-egy hónapot Indonéziában, Bali szigetén. Ez az utazás volt a harmadik. Most is neves batik gurukkal dolgozva fejleszthettem távolkeleti viaszfestés tudásomat.

2018. június - július|

Japán Körút


2018 nyarán alkalmam volt Japánba látogatni, ahol nagyon kellemes időt töltöttem Kyoto, Tokyo, Osaka, Kobe, Yokohama és Nara városaiban. Kyotoban a Shibori Múzeum igazgatója fogadott személyesen és vezetett körbe a kiállításon, majd felpróbálhattam egy egymillió yen értékű kézzel készített kimonót is. A japánban megélt élmények több kép megalkotásához nyújtottak ihletet.

Tel.: +36 20 427 1007